Forside %gt; FAQ %gt; Statsborgerskab

Statsborgerskab

Jeg er norsk statsborger og har boet i Danmark i sammenlagt 8 år.

Svar: Der er 2 muligheder for at få dansk statsborgerskab ved erklæring: 1) Du skal være mellem 18 og 23 år, bo i Danmark på det tidspunkt, hvor du søger om dansk statsborgerskab, du skal have haft fast bopæl i Danmark i mindst 10 år, heraf sammenlagt 5 år inden for de sidste 6 år. Du må ikke være straffet eller sigtet for lovovertrædelse. 2) Du skal være blevet nordisk statsborger på anden måde end ved naturalisation. Du skal være fyldt 18 år , og du skal have boet fast i Danmark i de sidste 7 år. Du må ikke være idømt frihedsstraf eller fået dom til forvaring i hospital for sindslidende eller lignende. Erklæringen er en særlig blanket, der fås ved henvendelse til statsforvaltningen. Erklæringen sendes til statsforvaltningen, hvor du bor.

Hvordan bliver jeg dansk statsborger, når jeg er statsborger i et land uden for de nordiske lande?

Svar: Når du er statsborger i et ikke nordisk land , meddeles statsborgerskab ved naturalisation. Det vil sige, at din anmodning optages på et lovforslag, der behandles i Folketinget. Blanket til anmodning om dansk statsborgerskab på denne måde fås ved henvendelse til politikontoret, hvor du bor.

Jeg er født som dansk statsborger og er senere blevet statsborger i et af de nordiske lande, Jeg er nu flyttet tilbage til Danmark og vil derfor gerne igen være dansk statsborger. Hvad gør jeg?

Svar: Du kan generhverve dansk statsborgerskab, hvis du vedblivende har været statsborger i et nordisk land, når du har taget bopæl i Danmark. Generhvervelse sker ved erklæring, der er en særlig blanket, som fås ved henvendelse til statsforvaltningen. Erklæringen sendes til statsforvaltningen, hvor du bor.

Til toppen af siden
Senest opdateret 14. aug 2014
Kontakt os
 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen
Publikationer |FAQ |Presse
Job |Kontakt redaktionen |English