Forside %gt; Vis nyhed

Vis nyhed

5. august 2014

Statsforvaltningens børnetelefon – en direkte telefonlinje for børn, hvis forældre er skilt eller flyttet fra hinanden. Statsforvaltningens børnetelefon har telefonnummeret 20 600 550.

Børn i skilte familier er ofte tynget af tanker og bekymringer, som udspringer af forældrenes skilsmisse. Mange børn føler afmagt og ved ikke, hvordan de skal reagere på de beslutninger, de voksne træffer. Nogle står i en loyalitetskonflikt mellem deres mor og far. Andre er bange for at gøre forældrene kede af det, hvis de fortæller, hvordan de har det. Eller de er vrede på enten den ene eller begge forældre.

Det er vigtigt, at børn har mulighed for at tale om de svære følelser, der er forbundet med forældrenes brud, og kan få hjælp til at håndtere dem.

Derfor har Statsforvaltningen nu åbnet en børnetelefon for skilsmissebørn, hvor børnesagkyndige rådgivere med fokus på barnets perspektiv giver gode råd til barnet om, hvad han eller hun kan gøre for at få det bedre.

En direkte linje –  kun for børn

Statsforvaltningens erfarne rådgivere har indgående viden om de problemstillinger, som børn i skilte familier har. De børnesagkyndige rådgivere holder blandt andet børnesamtaler i Statsforvaltningen, laver børnegrupper for skilsmissebørn og besvarer spørgsmål i brevkassen på børnehjemmesiden www.morogfarskalskilles.dk. Indtil nu har børnene ringet på Statsforvaltningens hovednummer for at tale med en børnesagkyndig rådgiver. Men nu får børnene deres egen telefonlinje til Statsforvaltningen.

Børnenes problemer handler ofte om, at forældrene skændes meget, at forældrene ikke lytter til barnets ønsker, eller at barnet føler sig klemt i de voksnes diskussioner om, hvor meget barnet skal bo hos hver af forældrene. Samtidig kæmper mange børn i skilte familier med følelser som sorg, skyld og vrede.

Fakta om Statsforvaltningens børnetelefon

Telefonnummer: 20 600 550

Åbningstider: mandag-torsdag 12-18 og fredag 12-16

www.statsforvaltningen.dk/børnetelefon

www.morogfarskalskilles.dk – en hjemmeside for børn

Børn i skilte familier kan også finde hjælp på børnehjemmesiden www.morogfarskalskilles.dk, hvor de kan spille skilsmissespillet og få svar på de typiske spørgsmål, der opstår i forbindelse med forældrenes brud. På www.morogfarskalskilles.dk kan børnene skrive til en anonym brevkasse og finde information om "barnets initiativret", som er barnets ret til at blive hørt i Statsforvaltningen, hvis forældrene ikke lytter til barnets ønsker og behov.

Tilbage til nyhedsoversigten
Til toppen af siden
Senest opdateret 23. jun 2017
Kontakt os
 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Publikationer |FAQ |Presse |English