Forside %gt; Vis nyhed

Vis nyhed

3. august 2018

Studiestart er for mange unge lige om hjørnet. Derfor kan det være godt at kende regler og retningslinjer for uddannelsesbidrag, hvis man som forældre ikke bor sammen.

Statsforvaltningen behandler hvert år ca. 2.300 sager om uddannelsesbidrag. Har man som forældre brug for hjælp til at afgøre, om der skal betales uddannelsesbidrag, kan man sende en ansøgning til Statsforvaltningen, når barnet fylder 18 år og samtidig er under uddannelse.
  

FAKTA OM UDDANNELSESBIDRAG
  

Hvad er uddannelsesbidrag?
Når et barn er fyldt 18 år og er under uddannelse, kan Statsforvaltningen i nogle tilfælde fastsætte et uddannelsesbidrag. Bidraget kan blive pålagt, indtil barnet fylder 24 år. Uddannelsesbidraget bortfalder automatisk, hvis uddannelsen afsluttes eller afbrydes.

Hvornår skal man betale uddannelsesbidrag?
Uddannelsesbidrag kan komme på tale, hvis en forælder fortsat har forsørgelsesudgifter til et barn mellem 18 og 24 år, som er under uddannelse. Beløbet skal bidrage til barnets udgifter i forbindelse med en uddannelse, hvis barnet ikke selv har en særlig høj indkomst, og bidragsbetaleren har en indkomst af en vis størrelse.

Overordnede regler:

  • Barnet skal være 18-24 år gammel.
  • Barnet skal være under uddannelse.
  • Barnets egen indkomst må ikke overstige 6.000 kr. om måneden. Statens Uddannelsesstøtte (SU) er en del af den unges indkomst, og Statsforvaltningen fastsætter derfor normalt ikke uddannelsesbidrag, hvis den unge modtager SU efter satsen for udeboende.
  • Bidragsbetaleren skal have en rimelig høj indkomst. Statsforvaltningen fastsætter derfor normalt ikke uddannelsesbidrag, hvis bidragsbetalerens årlige indkomst er under ca. 380.000 kr. Kravene til indkomstniveauet stiger, hvis bidragsbetaleren har forsørgelsespligt over for flere børn.

Reglerne for uddannelsesbidrag er lavet som en del af opfyldelsen af forsørgelsespligten. Det betyder, at en forælder ikke skal betale uddannelsesbidrag, hvis der for eksempel er betalt til en børne- eller uddannelsesopsparing, som helt eller delvist dækker den periode, hvor uddannelsesbidraget kan fastsættes.

Hvor meget skal man betale i uddannelsesbidrag?
Uddannelsesbidrag fastsættes til normalbidragets grundbeløb, som i 2018 er 1.204 kroner om måneden. Der er dog mulighed for at fastsætte et højere bidrag, hvis bidragsbetaleren har en høj indkomst.

Læs mere om reglerne for uddannelsesbidrag

Tilbage til nyhedsoversigten
Til toppen af siden
Senest opdateret 23. jun 2017
Kontakt os
 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Blanketter |FAQ |Presse |English