Forside %gt; Børn %gt; Faderskab %gt; Anerkendelse af faderskab over for Statsforvaltningen

Anerkendelse af faderskab over for Statsforvaltningen

Babyhænder_mandehænder

Hvis I afgiver en omsorgs- og ansvarserklæring om faderskab (blanket 1) over for Statsforvaltningen, har I fælles forældremyndighed.

Selvom I ikke underskriver omsorgs- og ansvarserklæringen, men faderskabet bliver anerkendt eller fastslået på anden måde, vil I automatisk have fælles forældremyndighed, hvis:

  • I har eller har haft fælles folkeregisteradresse inden for de sidste 10 måneder før barnets fødsel.
  • I har været gift med hinanden inden for de sidste 10 måneder før barnets fødsel (det vil sige, I er skilt ved barnets fødsel).
  • I er separeret på tidspunktet for barnets fødsel.

   
Hvis I ikke automatisk har fælles forældremyndighed - og ønsker I ikke fælles forældremyndighed - kan faren anerkende faderskabet ved at udfylde blanketten om anerkendelse af faderskab (blanket 4). Det kræver dog, at der ikke er tvivl om, hvem der er far til barnet. Det er ikke nødvendigt, at faren møder op i Statsforvaltningen.

Hvis faderskabet skal anerkendes på denne måde, kræver det, at moren kun har oplyst én mulig far på morens blanketten om morens oplysninger til sagen (blanket 3). Anerkendelse kan ske før fødslen.

Vi foretager en retsgenetisk undersøgelse, hvis moren har oplyst mere end én mulig far til barnet. En retsgenetisk undersøgelse kan vise, hvem af de nævnte mænd der er far til barnet. Denne mand kan efterfølgende anerkende faderskabet overfor Statsforvaltningen ved at udfylde blanketten om anerkendelse af faderskab (blanket 4).

Hvis I er enige om det, kan I senere aftale fælles forældremyndighed.

Gå til blanketten: Morens oplysninger til sagen (blanket 3)
Gå til blanketten: Anerkendelse af faderskab (blanket 4)

I kan få yderligere vejledning ved at kontakte Statsforvaltningen.

Dødfødte børn

Som ugifte forældre kan I få registreret faderskabet til et dødfødt barn ved at afgive fælleserklæring om faderskabet overfor kirkekontoret. Er barnet født i Sønderjylland, skal fælleserklæringen afgives til kommunen.

Find blanket på www.personregistrering.dk under menupunktet faderskab.

 

Til toppen af siden
Senest opdateret 18. dec 2017
Kontakt os
 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Blanketter |FAQ |Presse |English