Forside %gt; Børn %gt; Samvær %gt; Samvær i udlandet

Samvær i udlandet

EU-Ophold_Europakort

Der er fælles forældremyndighed

Har I fælles forældremyndighed, kan I begge rejse med barnet til udlandet, uden at det kræver samtykke fra den anden forælder eller en afgørelse fra Statsforvaltningen.

Det gælder dog ikke, hvis I er uenige om forældremyndigheden, idet der så gælder et krav om samtykke fra den anden forælder til at tage barnet med ud af landet. I den situation kan Statsforvaltningen også give tilladelse til, at I kan tage barnet med til udlandet i en kortere periode. 

Bopælsforælderen har forældremyndigheden alene

Hvis bopælsforælderen har forældremyndigheden alene, giver Statsforvaltningens afgørelser om samvær kun ret til samvær i Danmark og de andre nordiske lande. I kan selv aftale, at barnet i forbindelse med samvær kan komme med til udlandet.

Hvis I ikke er enige, kan du anmode Statsforvaltningen om at tage stilling til, om du må tage barnet med til udlandet i forbindelse med samværet. Statsforvaltningen vil så vurdere, om det er godt for barnet at komme med til udlandet. I mange tilfælde vil Statsforvaltningen bestemme, at barnet må komme med på  ferierejser eller familiebesøg i udlandet.

Til toppen af siden
Senest opdateret 22. jan 2017
Kontakt os
 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Blanketter |FAQ |Presse |English