Forside %gt; Børn %gt; Samvær %gt; Hvad gør du, hvis samværet ikke overholdes?

Hvad gør du, hvis samværet ikke overholdes?

Pakket_taske_og_sko

Hvis en afgørelse om samvær ikke respekteres, og en forælder ikke vil udlevere barnet til samvær eller levere barnet tilbage efter samværet, kan du få hjælp hos fogedretten.

Hvis I selv har lavet en aftale om samvær, og den ikke overholdes, kan I også få fogedrettens hjælp til at samværet gennemføres. Det er dog en betingelse, at det af aftalen fremgår, at den kan tjene som grundlag for tvangsfuldbyrdelse.

Læs mere om aftale om samvær

Du skal henvende dig til fogedretten i den retskreds, hvor barnet bor. Du kan finde retternes adresser og telefonnumre på www.domstol.dk.

Du kan også på www.domstol.dk finde en blanket til anmodning til fogedretten om udlevering af barn.

Fogedretten vil dog ikke gennemtvinge et samvær, hvis barnets sjælelige eller legemlige sundhed udsættes for alvorlig fare.

Hvis det er dig, der har barnet boende, er du måske udsat for, at den anden forælder ikke henter barnet til den aftalte eller fastsatte tid. I denne situation kan myndighederne ikke hjælpe med at gennemtvinge samværet. Der er altså ingen mulighed for at gennemtvinge et samvær, som den, der har ret til samvær, ikke ønsker. Vi kan dog tilbyde jer børnesagkyndig rådgivning.

 

Til toppen af siden
Senest opdateret 31. maj 2017
Kontakt os
 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Blanketter |FAQ |Presse |English