Forside %gt; Andre områder %gt; Byggesager %gt; Hvor lang er klagefristen?

Hvor lang er klagefristen?

Byggeplads

Klagefristen er normalt 4 uger fra den dag, hvor du har fået kommunens afgørelse. Der kan i sjældne tilfælde være en anden klagefrist. 

Vi skal derfor have modtaget din klage inden for 4 uger fra den dag, hvor du har fået kommunens afgørelse. Hvis du f.eks. har fået kommunens afgørelse mandag den 1., skal vi senest have modtaget din klage mandag den 29. Du kan læse mere om beregning af klagefristen i Byggelovens § 24, stk. 1 og i Justitsministeriets vejledning om forvaltningsloven

Hvis klagefristen udløber på en lørdag eller søndag eller en helligdag, forlænges klagefristen, så vi skal have modtaget klagen senest den følgende hverdag. 

Det seneste tidspunkt på udløbsdagen vi skal have modtaget din klage, afhænger af hvordan du sender den til os. Ved fysisk post skal vi have modtaget klagen inden normal kontorlukketid, den dag hvor klagefristen udløber. Ved digital post er fristen senest kl. 23.59 den dag hvor klagefristen udløber.

Læs mere under statsforvaltningens åbningstider.

Hvis du er nabo og ikke har fået besked om afgørelsen, begynder klagefristen at løbe den dag, hvor du blev bekendt med afgørelsen.

Til toppen af siden
Senest opdateret 20. jun 2018
Kontakt os
 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Blanketter |FAQ |Presse |English