Forside %gt; Bidrag %gt; Ægtefællebidrag %gt; Hvornår kan jeg søge om ægtefællebidrag?

Hvornår kan jeg søge om ægtefællebidrag?

Skilsmisse_kransekage_brudepar

Statsforvaltningen kan hjælpe dig med at få fastsat ægtefællebidrag, både mens du er gift og i forbindelse med separation og skilsmisse.

 

Ægtefællebidrag i forbindelse med separation og skilsmisse

Når I søger separation eller skilsmisse, skal I aftale, om den ene af jer skal betale bidrag til den anden. Hvis den ene skal have pligt til at betale bidrag, skal I aftale, hvor lang en periode, der er pligt til at betale bidrag. Statsforvaltningen kan hjælpe jer med at blive enige om en aftale. Hvis I ikke bliver enige, skal retten afgøre spørgsmålet.

Du kan søge Statsforvaltningen om at afgøre, hvor meget din ægtefælle skal betale. Efter separation og skilsmisse kan dette kun ske i den periode, hvor der er bidragspligt.

 

Ægtefællebidrag mens I er gift

Opfylder din ægtefælle ikke sin pligt til at forsørge dig, kan du søge Statsforvaltningen om at få fastsat ægtefællebidrag.

Under ægteskabet kan du søge om ægtefællebidrag, både hvis I bor sammen, eller hvis I på grund af uenighed ikke bor sammen.

En afgørelse om ægtefællebidrag, mens I er gift, er kun gældende frem til separation eller skilsmisse.

 

Ansøgningsfrist

Ansøgninger skal være modtaget i Statsforvaltningen senest 2 måneder efter den bidragsudløsende begivenhed, hvis fastsættelsen af bidrag skal ske med tilbagevirkende kraft. Den bidragsudløsende begivenhed kan f.eks. være samlivets ophør, dato for separationsbevilling eller dato for endelig dom om separation eller skilsmisse.

Hvis der ansøges senere end 2 måneder efter den bidragsudløsende begivnehed, fastsættes bidraget fra datoen for ansøgningens modtagelse i Statsforvaltningen.

Til toppen af siden
Senest opdateret 9. mar 2016
Kontakt os
 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Blanketter |FAQ |Presse |English