Forside %gt; Indfødsret %gt; Hvordan søger du indfødsret ved erklæring?

Hvordan søger du indfødsret ved erklæring?

EU-Ophold_Europakort

For at få dansk indfødsret / statsborgerskab via Statsforvaltningen skal du udfylde og sende en erklæring.

Du skal vælge det erklæringsskema, som passer til din situation. Er du i tvivl om, hvilke regler der gælder for dig, kan du læse mere her på indfødsretssiderne. Du kan også ringe til os for nærmere vejledning.

Gå til erklæringsskemaerne

Betaling af gebyr

For alle erklæringer om indfødsret betales et gebyr på 1.100 kr. Vi kan ikke begynde sagsbehandlingen, før vi har modtaget gebyret.

Gebyret på 1.100 kr. kan indbetales til Statsforvaltningen via vores online betalingsformular her på hjemmesiden. Gå til betalingsformularen

Du kan også betale gebyret ved indbetaling til Statsforvaltningens konto i Danske Bank, reg.nr.: 0216 - kontonummer: 4069175392.

Det er vigtigt, at du ved betalingen angiver CPR-nummer på den person, som ønsker dansk indfødsret, og som erklæringen vedrører. Ellers kan vi ikke se, hvilken erklæring gebyret er knyttet til. Hvis du ikke har dansk CPR-nummer, skal du oplyse dit fulde navn, fødselsdato og nuværende statsborgerskab, når du betaler gerbyret.

Hvis du har en udenlandsk bank, skal du benytte følgende oplysninger: IBAN: DK24 0216 4069 1753 92. BIC/SWIFT: DABADKKK.

  

Til toppen af siden
Senest opdateret 24. jul 2018
Kontakt os

Relevante links

Indfødsretsloven

 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Blanketter |FAQ |Presse |English