Forside %gt; Bidrag %gt; Børnebidrag %gt; Forhøjelse af børnebidrag

Forhøjelse af børnebidrag

Bidrag_lommeregner_penge

Hvis du allerede modtager børnebidrag, kan du i visse situationer være berettiget til at få bidraget forhøjet. Det kræver normalt, at en bidragsbetaler, som kun har forsørgelsespligt over for ét barn, har en indkomst på over ca. 510.000 kr. Har bidragsbetaler forsørgelsespligt over for flere børn, stiger kravene til indkomstniveauet.

I kan selv lave aftale om størrelsen af bidraget. En sådan aftale kan vi ændre, hvis vi vurderer, at aftalen ikke er rimelig, at forholdene har ændret sig væsentligt, eller at aftalen strider mod barnets bedste. Læs mere om aftaler her.

Statsforvaltningen ændrer kun bidraget, hvis vi modtager en ansøgning. Ændringen vil normalt have virkning fra den første betalingsdag efter afgørelsen.

Der skal betales et gebyr på 2.800 kr., hvis Statsforvaltningen skal behandle en ansøgning om forhøjelse af børnebidrag, og Statsforvaltningen tidligere har behandlet en sag om det bidrag, som ønskes forhøjet. Læs mere om gebyrer her. 

Forhøjelse af børnebidrag

Når du skal vurdere, om børnebidraget skal være højere end normalbidraget, skal du bruge de samme principper, som gælder ved vurderingen af, om der er grundlag for at fastsætte det størst mulige bidrag, første gang et børnebidrag fastsættes. Læs mere om størst muligt/forhøjet bidrag her.

 

Gå til ansøgningsblanket om forhøjelse af børnebidrag her.

Til toppen af siden
Senest opdateret 20. mar 2014
Kontakt os
 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Blanketter |FAQ |Presse |English