Forside %gt; Bidrag %gt; Børnebidrag %gt; Forældres forsørgelsespligt

Forældres forsørgelsespligt

far_datter_knus

Forældre har pligt til at forsørge deres børn. En forælder, der ikke bor sammen med barnet, skal fortsat deltage i barnets forsørgelse, for eksempel ved at betale børnebidrag. Du skal derfor medvirke til dit barns forsørgelse, selvom den forælder, barnet bor hos, modtager børnetilskud fra det offentlige.

Den offentlige forsørgelse kan dog indgå som et moment i vurderingen af, om forsørgelsespligten er opfyldt.

Fælles forældremyndighed

Hvis I som forældre ikke bor sammen og har fælles forældremyndighed, kan du opfylde din pligt til at forsørge jeres barn ved enten at betale børnebidrag til den forælder, barnet bor hos, eller ved at betale for nogle af de ting, som barnet har brug for i sin dagligdag.

De ting, barnet har brug for i sin dagligdag, kan f.eks. være betaling af skole- og pasningsudgifter, tøj og sko, fritidsaktiviteter, lommepenge, mobilabonnement, receptpligtig medicin og lignende.

Når Statsforvaltningen afgør, om forsørgelsespligten er opfyldt, har det også betydning, hvor meget barnet opholder sig hos hver af jer.

Hvis barnet opholder sig nogenlunde lige meget hos begge forældre, og I begge opfylder jeres forsørgelsespligt, fastsætter Statsforvaltningen som udgangspunkt ikke bidrag. Hvis barnet kun overnatter 4-5 gange hos den ene forælder over en 14-dages periode, vil vi normalt fastsætte børnebidrag. Den forælder, som har barnet hos sig 5 dage eller færre over en 14-dages periode, opfylder som udgangspunkt ikke sin forsørgelsespligt.

Betaler du børnebidrag, har du ikke pligt til at betale andre udgifter, ud over udgifter i forbindelse med samvær.

Når den ene af forældrene har forældremyndigheden alene

Hvis den ene af jer har forældremyndigheden alene, kan Statsforvaltningen normalt bestemme, at den anden forælder skal betale børnebidrag, uanset om denne betaler for ting, som barnet har brug for i sin dagligdag.

Til toppen af siden
Senest opdateret 20. mar 2014
Kontakt os
 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Blanketter |FAQ |Presse |English