Forside %gt; Kontakt os %gt; Kun for børn

Kun for børn

Pakket_taske_og_sko

Her kan du læse om, hvordan du kan kontakte Statsforvaltningen. Du kan også finde hjælp, hvis du har det svært, efter at din mor og far er blevet skilt eller er flyttet fra hinanden.

Ring til Børnenes Skilsmissetelefon

Hvis du er barn, kan du ringe til Børnenes Skilsmissetelefon på telefonnummeret
20 600 550. Børnerådgiverne er gode at tale med, hvis du står i en svær situation, efter at dine forældre er blevet skilt. 

Se åbningstiderne og læs mere om Børnenes Skilsmissetelefon

Bliv hørt! Brug barnets initiativret

Måske synes du ikke, at din mor og far lytter til, hvordan du godt kunne tænke dig, at tingene skal være,  efter dine forældre er blevet skilt: For eksempel hvor du skal bo, hvor meget du skal være sammen med hver af dine forældre eller noget helt tredje. Hvis du ikke kan tale med dine forældre, men gerne vil sige din mening og blive hørt, så kan du ringe eller skrive et brev til Statsforvaltningen. Du kan læse meget mere om det, der kaldes barnets initiativret i menuen til venstre. Du skal være fyldt 10 år for at bruge din initiativret.

Børnegrupper

Hvis du er mellem 9 og 12 år, kan du være med i en børnegruppe. Her kan du tale med andre børn, som også har oplevet, at deres mor og far er flyttet fra hinanden. Dine forældre kan melde dig til en børnegruppe. Læs mere på www.statsforvaltningen.dk/børnegrupper

Hvis du skal til børnesamtale

Hvis din mor og far ikke er enige om, hvordan tingene skal være omkring dig, nu hvor de er skilt eller flyttet fra hinanden, kan det være, du skal til en børnesamtale i Statsforvaltningen. Her kan du fortælle om, hvordan du har det, og hvor du gerne vil bo, og hvor meget du gerne vil se begge dine forældre. Det er ikke sikkert, det bliver, som du ønsker, men du har ret til at sige, hvad du mener.

Nogle børn bliver lidt nervøse, inden de skal til børnesamtale. Det er helt naturligt og forståeligt. Derfor har vi lavet en film, så du kan forberede dig, og så du ved lidt mere om, hvad en børnesamtale er for noget.

Se filmen "Olivia skal til børnesamtale"

Som barn har du ret til at tage en voksen med til samtalen, så du ikke er alene. Det kaldes en "bisidder". Gennem foreningen Børns Vilkår kan du få en professionel og gratis bisidder. Du og dine forældre kan læse mere i folderen her: Folder til børn om bisidning

En bisidder er en voksen, som:

  • Forklarer dig, hvordan børnesamtalen foregår
  • Hjælper dig med at forberede, hvad du vil sige
  • Tager med dig til børnesamtalen
  • Husker dig på det, du gerne vil sige til børnesamtalen
  • Er der for at støtte dig
  • Taler med dig efter børnesamtalen om, hvordan du synes det gik,
    og hvad der skal ske bagefter
  • Bisidderen taler ikke med dine forældre, så alt hvad du siger til bisidderen er mellem dig og ham / hende

Hvis du gerne vil have en bisidder fra Børns Vilkår med til samtalen, skal du kontakte Børns Vilkår.

Til toppen af siden
Senest opdateret 10. feb 2017
 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Blanketter |FAQ |Presse |English