Barnets midler

Stor_dreng_computer

Værgerne for et mindreårigt barn, skal altid have Statsforvaltningens forudgående godkendelse til forbrug af formue. Dette kan f.eks. være, hvis den mindreårige har fået en erstatning eller arv.

Det gælder dog ikke de midler, som den mindreårige har tjent ved eget arbejde, modtaget i gave eller som friarv ved testamente.

Forældre kan som værger for deres mindreårige barn normalt ikke få godkendt forbrug af formue til betaling af udgifter til barnets almindelige forsørgelse, f.eks. til mad, tøj, bolig og fritidsaktiviteter. Dette skyldes, at forældre har forsørgelsespligt over for deres barn, og derfor som hovedregel selv skal afholde sådanne udgifter. Statsforvaltningen kan dog undtagelsesvis godkende forbrug af formuen efter en konkret vurdering. I vurderingen skal indgå oplysninger om både barnets og forældrenes personlige og økonomiske forhold.

Dette gælder uanset om formuen bestyres i en godkendt forvaltningsafdeling eller et almindeligt pengeinstitut.

Formue over 75.000 kr.

Hvis formuen, der er omfattet af værgemålet, er på 75.000 kr. eller mere, skal formuen indsættes i en godkendt forvaltningsafdeling.

Se oversigt over godkendte forvaltningsafdelinger på Civilstyrelsens hjemmeside.

Formue under 75.000 kr.

Hvis formuen, der er omfattet af værgemålet, er på mindre end 75.000 kr., skal værgerne indsætte formuen på en konto i et pengeinstitut. Kontoen skal være oprettet i barnets navn og være påtegnet om, at den er inddraget under værgernes forvaltning.

Til toppen af siden
Senest opdateret 30. jun 2013
Kontakt os
 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Blanketter |FAQ |Presse |English