Forside %gt; Blanketter %gt; Børnebidrag %gt; Børnebidrag - ansøgning

Børnebidrag - ansøgning

Du har valgt blanketten til ansøgning om fastsættelse af børnebidrag.

Du skal bruge denne ansøgning:

  • Hvis det er første gang, du søger Statsforvaltningen om fastsættelse af børnebidrag.
  • Hvis du og den anden forælder har haft aftalt et bidrag, og den anden forælder er holdt op med at betale det aftalte bidrag.
  • Hvis du vil søge om ændring (forhøjelse, nedsættelse eller bortfald) af et bidrag, der allerede er fastsat af Statsforvaltningen.
  • Hvis du vil søge om ændring (forhøjelse, nedsættelse eller bortfald) af et bidrag, som du og den anden forælder allerede har aftalt.
  • Hvis du vil søge om fastsættelse af et børnebidrag og særlige bidrag i forbindelse med barnets fødsel.

Læs mere om børnebidrag her. Læs mere om, hvordan I selv laver en aftale om børnebidrag her.

Du skal bruge NemID for at udfylde og indsende ansøgningen. Din ansøgning vil som udgangspunkt blive afvist, hvis den ikke er indsendt med NemID, og du ikke er fritaget for Digital Post i det offentlige.

Når du udfylder vores digitale ansøgning, henter vi blandt andet dit navn og adresse i CPR-registret. Det betyder, at nogle af felterne i blanketten automatisk bliver udfyldt.

Udfyld og indsend blanketten med NemID

Hvis du er blevet fritaget for Digital Post i det offentlige, eller er du for eksempel partsrepræsentant, må du gerne udfylde blanketten på skærmen, printe den ud og sende den til Statsforvaltningen med posten. Du kan finde en ikke-digital ansøgningsblanket i menuen til højre.

 

Gebyr

Du skal normalt ikke betale gebyr, første gang der søges om fastsættelse af børnebidrag.

I særlige tilfælde skal du dog betale et gebyr på 2.800 kr. Det skal du i de tilfælde, hvor Statsforvaltningen tidligere har behandlet en sag om det bidrag, du søger fastsat. Det vil for eksempel være i tilfælde, hvor du tidligere har fået afslag på fastsættelse af bidrag, hvor der har været truffet afgørelse om bortfald af bidraget eller hvor vi har henlagt en sag om bidraget, efter at vi er påbegyndt sagsbehandling.

Dette gælder dog ikke, hvis barnet i mellemtiden har været flyttet imellem dig og den anden forælder eller hvis du og den anden forælder i mellemtiden har haft genoptaget samlivet.

Der skal kun betales ét gebyr, hvis du søger om ændring af bidrag til flere børn mellem de samme parter.

Du skal indbetale gebyret samtidig med, du søger om ændringen.

Statsforvaltningen tilbyder tre muligheder for betaling af gebyr.

Du kan læse mere om gebyrer og mulighederne for indbetaling her:

Læs mere om gebyrer her

Til toppen af siden
Senest opdateret 3. jan 2019
Kontakt os

Hent PDF-blanket til print

Din ansøgning vil som udgangspunkt blive afvist, hvis den ikke er indsendt med NemID, og du ikke er fritaget for Digital Post i det offentlige.

 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Blanketter |FAQ |Presse |English