Forside %gt; Blanketter %gt; Faderskab/medmoderskab %gt; Omsorgs- og ansvarserklæring om medmoderskab

Omsorgs- og ansvarserklæring om medmoderskab

I skal bruge denne blanket, hvis I vil afgive en omsorgs- og ansvarserklæring om medmoderskab for jeres barn. Når I udfylder en omsorgs- og ansvarserklæring om medmoderskab får I fælles forældremyndighed.

I skal kun benytte omsorgs- og ansvarserklæringen, hvis I ikke er gift.

Sådan gør du

Du skal logge på med NemID for at udfylde, underskrive og indsende anmodningen digitalt. Du skal bruge den anden forælders CPR-nummer og e-mail-adresse, så blanketten kan sendes videre til digital underskrift hos hende. Det kræver, at den anden forælder har NemID.

Udfyld og indsend blanketten med NemID eller digital signatur

Når du har udfyldt erklæringen, har du mulighed for at printe og gemme blanketten med dine oplysninger.

Du får en kvittering på mail, når du har indsendt erklæringen.

Disse oplysninger og dokumenter skal I have klar, når du udfylder blanketten:

  • CPR-nr. og e-mailadresse på den anden forælder
  • Enten "Samtykke og erklæring om faderskab eller medmoderskab ved assisteret reproduktion (børnelovens §§ 27 og 27 b)" eller "Samtykke og erklæring om faderskab eller medmoderskab ved assisteret reproduktion (børnelovens § 27 a, stk. 1 og 2)". Disse blanketter finder du her på www.statsforvaltningen.dk eller på www.borger.dk
  • Hvis en af jer - eller I begge - er født før 1960 eller i udlandet: fødsels- og dåbsattest(er), fødsels- og navneattest(er) eller lignende dokumentation.
  • Hvis morens civilstand er ændret af en udenlandsk myndighed: attest eller lignende dokumentation.
Til toppen af siden
Senest opdateret 5. jan 2015
Kontakt os

Spørgsmål og svar

Hvornår kan du indsende blanketten?
Du kan både udfylde denne blanket inden barnets fødsel og efter fødslen. Vil I gerne udfylde blanketten inden barnets fødsel, anbefaler Statsforvaltningen, at I venter til 2-3 måneder før den forventede fødsel.

Hvor sendes blanketten hen?
Blanketten sendes til Statsforvaltningen.

Hvad skal Statsforvaltningen bruge fra jer?
For at Statsforvaltningen kan færdigbehandle medmoderskabssagen på baggrund af en omsorgs- og ansvarserklæring om medmoderskab, skal vi have enten "Samtykke og erklæring om faderskab eller medmoderskab ved assisteret reproduktion (børnelovens §§ 27 og 27 b)" eller "Samtykke og erklæring om faderskab eller medmoderskab ved assisteret reproduktion (børnelovens § 27 a, stk. 1 og 2)". Blanketterne finder du her på www.borger.dk eller på www.statsforvaltningen.dk

Hvad sker der, når Statsforvaltningen har modtaget oplysningerne?
Når Statsforvaltningen har modtaget de nødvendige oplysninger, sender vi en kvittering for omsorgs- og ansvarserklæringen om medmoderskab, indberetter medmoderskabet til CPR og sender jer en kvittering.

 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Blanketter |FAQ |Presse |English