Forside %gt; Blanketter %gt; Faderskab/medmoderskab %gt; Omsorgs- og ansvarserklæring om faderskab

Omsorgs- og ansvarserklæring om faderskab

I skal kun benytte omsorgs- og ansvarserklæringen, hvis I ikke er gift.

I skal bruge denne blanket, hvis I vil afgive en omsorgs- og ansvarserklæring om faderskab for jeres barn inden barnets fødsel og indtil 14 dage efter fødslen. Før barnets fødsel er det Statsforvaltningen, der behandler sagen. De første 14 dage efter fødslen er det sognet, der behandler sagen. 

I kan ikke benytte denne blanket, når der er gået mere end 14 dage siden fødslen. Så snart Statsforvaltningen modtager oplysninger om barnets fødsel fra sognet/kommunen, sender vi et brev til barnets mor med et link, som I kan benytte til at udfylde erklæringen.

Når I udfylder en omsorgs- og ansvarserklæring om faderskab, får I fælles forældremyndighed.

Sådan gør du

Du skal logge på med NemID for at udfylde, underskrive og indsende anmodningen digitalt. Du skal bruge den anden forælders CPR-nummer og e-mail-adresse, så blanketten kan sendes videre til digital underskrift hos ham/hende. Det kræver, at den anden forælder har NemID.

Udfyld og indsend blanketten med NemID eller digital signatur

Når du har udfyldt erklæringen, har du mulighed for at printe og gemme blanketten med dine oplysninger.

Du får en kvittering på mail, når du har indsendt erklæringen.

Disse oplysninger og dokumenter skal du have klar, når du udfylder blanketten:

  • CPR-nr. og e-mailadresse på den anden forælder
  • Hvis en af jer - eller I begge - er født før 1960 eller i udlandet: fødsels- og dåbsattest(er), fødsels- og navneattest(er) eller lignende dokumentation.
  • Hvis morens civilstand er ændret af en udenlandsk myndighed: attest eller lignende dokumentation.
Til toppen af siden
Senest opdateret 17. mar 2018
Kontakt os

Spørgsmål og svar

Hvornår kan du indsende blanketten?
I kan udfylde denne blanket inden barnets fødsel og indtil 14 dage efter fødslen. Vil I gerne udfylde blanketten inden barnets fødsel, anbefaler Statsforvaltningen, at I venter til 2-3 måneder før den forventede fødsel.

Hvor sendes blanketten hen?
Blanketten sendes til Statsforvaltningen eller sognet (kommunen i Sønderjylland). Om den sendes til Statsforvaltningen eller sognet afhænger af, hvornår blanketten indsendes. Hvis den indsendes før barnets fødsel sendes den til Statsforvaltningen. De første 14 dage efter fødslen sendes den til sognet/kommunen.

Hvad sker der, når Statsforvaltningen har modtaget oplysningerne?
Når Statsforvaltningen har modtaget de nødvendige oplysninger, vil vi kvittere på omsorgs- og ansvarserklæringen om faderskab, indberette faderskabet i CPR og sende jer en kvittering.

 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Blanketter |FAQ |Presse |English