Forside %gt; Om Statsforvaltningen %gt; Liggetider og sagsbehandlingstider %gt; Hvad er liggetid og sagsbehandlingstid?

Hvad er liggetid og sagsbehandlingstid?

Liggetid og sagsbehandlingstid er to selvstændige begreber, der på hver sin måde siger noget om den tid, en sag er under behandling.

Når man taler om en gennemsnitlig ligge- eller sagsbehandlingstid, er det ganske få procent af sagerne, som afsluttes efter præcis det antal uger, som gennemsnittet viser. De fleste tager enten kortere eller længere tid. Det vil din sag sandsynligvis også.

Liggetid

  
Liggetiden siger noget om de igangværende sager. Det vil sige de sager, vi er i gang med at behandle for borgerne her og nu, og som endnu ikke er klar til at blive afsluttet.

Den gennemsnitlige liggetid er den tid, vi gennemsnitligt har været i gang med at behandle de aktuelle sager på den dato, hvor man beregner liggetiden.

Eksempelvis var liggetiden for sager om separation og skilsmisse 4,4 uger ved udgangen af september 2018. Det vil sige, at hvis en sag var gennemsnitlig, havde behandlingen af sagen foreløbig taget 4,4 uger den 30. september.

Sagsbehandlingstid

   
Sagsbehandlingstiden siger noget om de afsluttede sager. Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid er den tid, det gennemsnitligt tog at behandle en sag fra den dag, vi modtog den første henvendelse, til den dag vi afsluttede sagen.

Eksempelvis var den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for en separations- eller skilsmisseansøgning 5 uger i september måned 2018. Det vil sige, at hvis en sag var gennemsnitlig, tog det 5 uger at få en separations- eller skilsmissebevilling eller på anden måde få afsluttet sin sag.

Se hvordan man beregner den gennemsnitlige liggetid og sagsbehandlingstid 

 

Til toppen af siden
Senest opdateret 13. dec 2018
Kontakt os
 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Blanketter |FAQ |Presse |English