Ansøgningsskema - etablering af værgemål

Du har valgt ansøgningsskemaet til ansøgning om etablering af værgemål.

Ansøgningsskemaet udfyldes, underskrives og sendes til Statsforvaltningen ved hjælp af dit NemID eller din digitale signatur. Når du åbner ansøgningsskemaet står der, hvad der er godt at have klar, inden du går videre, og hjælpetekster og andre vejledninger vil guide dig undervejs. 

Udfyld og send ansøgning om etablering af værgemål

OBS! Hvis du søger om fratagelse af den retlige (økonomiske) handleevne, hvor personen, der er under værgemål umyndiggøres, skal retten behandle ansøgningen. I så fald skal du gå til  www.domstol.dk, eller benytte dette direkte link: www.minretsag.dk og sende ansøgningen direkte til retten.

Det er sjældent, at der er behov for et værgemål, hvor vedkommende får frataget sin retlige handleevne. Er du i tvivl, om det er nødvendigt, skal du udfylde det digitale ansøgningsskema og sende det til Statsforvaltningen. Vi sender hurtigst muligt din ansøgning videre til retten, hvis der er behov for det.  

Til toppen af siden
Senest opdateret 14. maj 2018
Kontakt os

Hent PDF-blanket til print

Du printer blanketten ud, udfylder den i hånden og sender den med posten til Statsforvaltningen. Hvis du søger om fratagelse af den retlige (økonomiske) handleevne, skal du sende blanketten til retten, hvor den, du søger om værgemål/ændring af værgemål for, bor. 

 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Blanketter |FAQ |Presse |English