Ansøgningsskema - etablering af værgemål

Du har valgt ansøgningsskemaet til ansøgning om etablering af værgemål.

Ansøgningsskemaet udfyldes og sendes til Statsforvaltningen online. Når du åbner ansøgningsskemaet står der, hvad der er godt at have klar, inden du går videre, og hjælpetekster og andre vejledninger vil guide dig undervejs. 

Vær opmærksom på, at ansøgningen IKKE kan gemmes undervejs. Det er derfor godt at være forberedt til at udfylde hele ansøgningsskemaet, når du går i gang.

Den kompetenceperson i kommunen, der er udpeget til at godkende og underskrive ansøgninger om værgemål, godkender ansøgningen ved hjælp af en underskrift på et særligt dokument, der er er adgang til, når du åbner ansøgningsskemaet. Dokumentet underskrives, scannes og vedhæftes ansøgningen.

Udfyld og send ansøgning om etablering af værgemål

OBS! Hvis du søger om fratagelse af den retlige (økonomiske) handleevne, hvor personen, der er under værgemål umyndiggøres, skal retten behandle ansøgningen. I så fald skal du benytte dette skema: Ansøgningsskema om værgemål (pdf). Ansøgningsskemaet skal printes, udfyldes og sendes til den lokale domstol i den retskreds, hvor personen, som er under værgemål, bor. 

Det er sjældent, at der er behov for et værgemål, hvor vedkommende får frataget sin retlige handleevne. Hvis du er i tvivl, skal du benytte ansøgningsskemaet til Statsforvaltningen. Vi sender hurtigst muligt sagen videre til retten, hvis der er behov for det.

 

Til toppen af siden
Senest opdateret 18. jun 2016
Kontakt os

Hent PDF-blanket til print

Du printer blanketten ud, udfylder den i hånden og sender den med posten til Statsforvaltningen. Hvis du søger om fratagelse af den retlige (økonomiske) handleevne, skal du sende blanketten til retten, hvor den, du søger om værgemål/ændring af værgemål for, bor. 

 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Blanketter |FAQ |Presse |English