Forside %gt; EU-opholdsdokumenter %gt; EU-ophold %gt; Har du mistet dit EU-opholdsdokument?

Har du mistet dit EU-opholdsdokument?

 

Vi anbefaler altid, at du opbevarer dit opholdsdokument omhyggeligt og sikkert. Har du imidlertid været uheldig at miste dit opholdsdokument i forbindelse med tyveri eller i anden anledning, har du mulighed for at anmode Statsforvaltningen om et nyt opholdsdokument eller en kopi af det oprindelige.

wallet black white

EU-borgere
Er du EU/EØS-borger, er dit opholdsdokument et opholdsregistreringsbevis, som er et papirdokument. Har du mistet dit opholdsregistreringsbevis, har du mulighed for at få en kopi af beviset. Det kan du få ved at møde op i en af Statsforvaltningens afdelinger i Aabenraa, Aarhus, Aalborg, København, Odense eller Rønne (find afdelingernes adresser her). Du skal medbringe dit pas eller nationale ID-kort. Møder du personligt i Statsforvaltningen, vil du i mange tilfælde kunne få kopien med det samme. Du kan også skrive til Statsforvaltningen på euophold@statsforvaltningen.dk og bede om at få sendt en kopi af beviset. Husk at anføre oplysninger, så vi kan finde din tidligere sag. Vi anbefaler, at du skriver til os med sikker e-mail – gerne via e-boks. Efterfølgende sender vi en kopi af opholdsregistreringsbeviset til dig via din e-boks eller til din folkeregisteradresse. Der vil være en vis ekspeditionstid forbundet med at sende kopien til dig.

Har du som EU-borger fået dit opholdsdokument inden 1. maj 2006, har du formentlig fået dokumentet i form af et plastikkort med foto m.v. Siden 1. maj 2006 er opholdsdokumenter til EU-borgere alene udstedt som et papirdokument. Har du mistet dit gamle plastikopholdskort, kan du derfor ikke få et nyt plastikopholdskort. Du kan alene få en kopi af det brev, der i sin tid fulgte med opholdskortet, hvis du heller ikke er i besiddelse af dette brev længere. Brevet har samme funktion som et opholdsregistreringsbevis.

Tredjelandsborgere
Er du statsborger i et land uden for EU/EØS, er dit EU-opholdsdokument et opholdskort i plastik med dit foto og underskrift. Har du mistet dit opholdskort, skal der udstedes et nyt opholdskort til dig. Proceduren er derfor en anden end for EU-borgere. Først og fremmest skal du udfylde politiets erklæring om mistet pas eller identitetsdokument (P 650-031). Erklæringen kan du få ved henvendelse til politiet. Erklæringen skal underskrives og stemples af politiet. Efterfølgende skal du møde i en af Statsforvaltningens afdelinger i Aabenraa, Aarhus, Aalborg, København, Odense eller Rønne (find afdelingernes adresser her). Du skal medbringe ovennævnte erklæring fra politiet, dit pas og et vellignende ansigtsfoto af dig. Se krav til foto her. I statsforvaltningen skal du bl.a. underskrive et stamkort til brug for bestilling af nyt opholdskort. Kortet bestilles hos en ekstern leverandør, og du skal forvente, at der kan gå ca. 4-5 uger, inden du modtager det nye kort direkte fra leverandøren. Skal du ud at rejse, inden du har modtaget opholdskortet, kan du rette henvendelse til Udlændingestyrelsen med henblik på at få udstedt en tilbagerejsetilladelse til dit pas. Du kan læse mere om tilbagerejsetilladelse hos Udlændingestyrelsen her. Udlændingestyrelsens kontaktinformationer finder du her.

 

 

Til toppen af siden
Senest opdateret 20. dec 2016
Kontakt os
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Blanketter |FAQ |Presse |English