Lovligt ophold

For at I kan blive viet i Danmark, skal I begge lovligt kunne indrejse og opholde jer i Danmark. Der er forskellige krav til indrejse og ophold afhængig af, hvilket land I kommer fra.
  

Lovligt ophold i Danmark kan bygge på:

  • Dansk indfødsret
  • Statsborgerskab i et andet nordisk land
  • Statsborgerskab i et EU/EØS-land eller Schweiz
  • Statsborgerskab i et  land, hvis borgere ikke er visumpligtige (et visumfrit land)
  • Opholdstilladelse i Danmark
  • Visum til indrejse og ophold i Danmark eller et andet Schengenland  
        

Som dokumentation for lovligt ophold i Danmark kan følgende vedlægges:

  • Pas
  • Visum/herunder turistvisum
  • Opholdstilladelse eller EU-opholdsbevis fra Danmark
  • Opholdstilladelse fra andet schengenland
  • Anden gyldig dokumentation for nordisk statsborgerskab eller statsborgerskab i et andet EU-land
  • Dokumentation for tidspunktet for indrejse i Danmark, fx indrejsestempel.

Hvis du har dansk indfødsret eller har ret til ophold som statsborger i et andet nordisk land og har bopæl i Danmark, skal du ikke sende dokumentation for lovligt ophold.
  

Relevante links:

 

Til toppen af siden
Senest opdateret 28. nov 2018
Kontakt os
 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Blanketter |FAQ |Presse |English