Betaling af gebyr

Der skal betales gebyr for sagsbehandlingen, når I søger om at blive gift i Danmark. Gebyrets størrelse fastsættes og reguleres af børne- og socialministeren.

Vi må ikke begynde at behandle jeres ansøgning, før gebyret er modtaget på vores konto. Hvis gebyret ikke er modtaget inden for kort tid, efter ansøgningen er sendt, vil vi rykke for betalingen. Hvis vi fortsat ikke har modtaget gebyret, vil vi afvise at behandle jeres ansøgning.

Gebyret kan ikke betales tilbage, hvis betingelserne for at I kan blive gift i Danmark ikke er opfyldt. 
  

Gebyrets størrelse

Per 1. januar 2019 er gebyret: 1.650 kroner.
  

Betaling af gebyr

Statsforvaltningen tilbyder tre muligheder for betaling af gebyr:

1. Du kan betale gebyret i forlængelse af, at du udfylder det digitale ansøgningsskema med ægteskabserklæring. Den betalingsmetode er den hurtigste vej til opstart af jeres ansøgning, og betalingen af gebyret sker samtidig med, at du underskriver og indsender ansøgningen. Hav derfor dit betalingskort klar, når du udfylder ansøgningen.
Gå til ansøgningsskema med ægteskabserklæring

2. Du kan også betale gebyret via din bank. Beløbet skal indbetales til vores konto i Danske Bank: Reg.nr.: 0216 - kontonr.: 4069217060. Husk at oplyse CPR-nummer eller dit navn og pas/ID nummer ved indbetaling. Ellers kan vi ikke se, hvilken ansøgning gebyret er knyttet til.

3. Hvis du har en udenlandsk bank og skal indbetale et gebyr til Statsforvaltningen, skal du benytte følgende oplysninger: IBAN: DK91 0216 4069 2170 60. BIC/SWIFT: DABADKKK. Husk at oplyse CPR-nummer eller dit navn og pas/ID nummer ved indbetaling. Ellers kan vi ikke se, hvilken ansøgning gebyret er knyttet til.

Statsforvaltningen modtager ikke kontanter eller checks.

Til toppen af siden
Senest opdateret 19. feb 2019
Kontakt os
 
Forside
Nyheder |Om Statsforvaltningen |Job
Blanketter |FAQ |Presse |English